Duitse marktleider in biologisch en biodynamisch havermeel verdubbelt productiecapaciteit

Bauck is daarvoor een samenwerking aangegaan met machinebouwer F.H. SCHULE Mühlenbau, meldt de haververwerker in een eigen bericht. Volgens Bauck gaat het om 'de grootste en meest geavanceerde biologische havermolen van Europa'.
Gezondheid
Het is volgens het bedrijf een antwoord op de toenemende vraag naar glutenvrije biologische bakproducten, onder meer vanwege gezondheids- en fitnesstrends bij consumenten. Onder de merknaam 'Bauck Mühle' produceert het een scala aan producten, waaronder meel, muesli's en bakmixen.
Momenteel kan tot 20.000 ton graan per jaar worden omgezet in meel of vlokken in het acht verdiepingen tellende gebouw in het district Uelzen, dat een totale hoogte heeft van 48 meter. Deze uitbreiding van de fabriek zal de capaciteit verdubbelen. Het bedrijf verwacht daardoor binnen Europa een groter aanbod van biologische en Demeter-grondstoffen.
Biologische landbouw
Volgens het bakproductenbedrijf is een logisch gevolg van de fabrieksuitbreiding een grotere vraag naar biologisch (of biodynamisch) geteelde haver in de regio, waardoor de biologische landbouw in de regio ook een impuls krijgt. 'Door extra capaciteit voor biologische en Demeter-grondstoffen te bieden, streeft Bauck ook naar het doel om de biologische landbouw in de regio verder uit te breiden.'