Horeca gaat de boer op
Uit onderzoek dat FoodService Institute Nederland in opdracht van het ministerie van LNV uitvoerde bleek onder andere dat er meer kennis nodig is om meer biologisch in de horeca te realiseren.
De horeca biedt zeker kansen voor de biologische marktontwikkeling. Bionext schrijft hierover zelf: 'Wanneer bijvoorbeeld alle zuivel in een bepaalde restaurantketen biologisch zou worden, zou je de marktontwikkeling van bio een flinke boost geven'.
Bionext organiseert op verzoek van het ministerie vijf werkbezoeken voor horecaondernemers in de periode juni-oktober 2024. Hiermee hopen zij horecaondernemers te inspireren, door hen letterlijk te laten proeven van biologische landbouw.
Deelnemende bedrijven:
Melkveehouderij de Hooilanden van Floor de Kanter en Lodewijk Pool
Bio varkenshouderij Nieske's Erf van Jeroen en Nieske Neimeijer
De bio pluimveehouderij Johan en Arien Verbeek
Biodynamisch akkerbouwbedrijf De Lingenhof van André Jurries en Marieke Laméris
Restaurant-hotel Villa August van Arno Schiettekatte