Ekoplaza breidt chipsassortiment uit door investering in robuustere aardappelrassen
Ekoplaza breidt het chipsassortiment uit door te investeren in robuustere aardappelrassen die beter bestand zijn tegen Phytophthora. Hiervoor gaat Ekoplaza een nieuwe langdurige samenwerking aan met aardappelproducent FZ Organic Food. Dit stelt lokale telers in staat om te innoveren en de kwaliteit van hun aardappelrassen hoog te houden.
Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Ekoplaza, legt uit: „Juist vanwege de grote hoeveelheid regen die we hebben gehad, zijn schimmels een groot probleem. Bij de aardappelen in het schap was dit al geregeld, maar bij aardappelen die worden gebruikt voor verwerking nog niet. Chips zijn hierbinnen het grootste kanaal en daarom zetten we hierop in.”
De nieuwe chips van het merk Trafo zijn gemaakt van robuuste aardappelrassen. Met de samenwerking zorgt Ekoplaza voor een korte en transparante keten. Door te investeren in langdurige samenwerkingen zorgt Ekoplaza ervoor dat telers niet in onzekerheid ondernemen. Ook voor de consument loont het om de keten zo kort mogelijk te houden. De aardappels voor de Trafo chips komen uit de Flevopolder.