Biologische kaasmakerij Aurora wordt coöperatie en zoekt investeerders: ‘Geloven we écht in’
Aurora is in 1980 opgericht en staat sindsdien bekend om de eerlijke en biologische kazen van hoge kwaliteit. De kaas wordt gemaakt van melk afkomstig van lokale boerderijen die duurzaam werken en veel aandacht hebben voor dierenwelzijn en het milieu. Door nu een coöperatie te worden, wil Aurora niet alleen zichzelf, maar ook de hele biologische sector verder laten groeien.
Belangrijke stap voor Aurora
„Minder alleen, meer samen”, zegt het bedrijf hierover in een persbericht. Met deze stap hopen ze dat iedereen die betrokken is bij Aurora samen verantwoordelijkheid gaat dragen voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. De tweede generatie, vertegenwoordigd door Manon ten Dam, ziet dit als een belangrijke stap: „Door iedereen te betrekken bij Aurora geloven we écht het verschil te kunnen maken, want dat is nodig in deze sterk groeiende zuivelmarkt.”
Om de transitie naar een coöperatie te realiseren, is Aurora een investeringsronde gestart via het platform Broccoli. Iedereen die wil meedoen kan al met een minimale investering van 1.000 euro lid worden van de coöperatie en zo bijdragen aan een duurzame toekomst voor de biologische zuivel.
Tekst: Robert Hüsken
Robert Hüsken is freelance tekstschrijver en podcastmaker voor diverse bedrijven, media en andere organisaties.
Beeld: Aurora
Bron: Aurora