Beetz wint Innovation Award bij Future Award 2024 We’re Smart
De Dry Aged Biet wordt door Beetz, onderdeel van Bio Brass, geproduceerd in Flevoland en is een mooi voorbeeld van een product waaraan de chef nog zijn eigen twist kan geven. Beetz is sinds het voorjaar bezig chefs te inspireren en enthousiasmeren met dit innovatieve product.
De Future Awards werden uitgereikt tijdens een speciaal diner, waarbij de Nederlandse chef Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel officieel toetrad tot de selecte groep van ‘Untouchables’ van We’re Smart. Slechts twee andere chefs, namelijk Xavier Pellicer (Healthy Kitchen) en René Mathieu (La Distillerie), maken deel uit van deze ‘Untouchables’. Tijdens het diner bereidde chef Xavier Pellicer het hoofdgerecht met de Dry Aged Biet. De Beet Wellington werd door alle aanwezigen zeer goed ontvangen en de reacties waren lovend.
Bewijsvoering
Rinze Anne van der Sluis van Bio Brass zag deze erkenning niet zien aankomen. „Eerlijk gezegd wist ik niet dat er op deze avond een award werd uitgereikt. Dit is natuurlijk fantastisch. We zijn druk bezig om de bieten onder de aandacht te brengen in de foodservice. Dan helpt dit natuurlijk wel, het is een soort bewijsvoering. De chefs die aanwezig waren, zijn echt lovend over het product. Het zijn niet de minsten die met jouw product staan te werken.”
Groenten op z’n best
In de aandacht die de bieten krijgen, wordt niet perse benadrukt dat het een biologisch product is. Waarom niet? Van der Sluis geeft aan dat het nu vooral gaat om het bijzondere product, de focus ligt niet specifiek op bio, al is dat voor BioBrass een vanzelfsprekendheid. Van der Sluis: „Voor nu hebben we vooral ingestoken om op de kracht van groenten iets moois te maken en toevallig is het ook biologisch. Veel bedrijven uit de vleesvervangershoek willen een product laten lijken op vlees met veel ingewikkelde ingrediënten. Wij hebben gewoon een groente die met een aantal bewerkingstappen een structuur heeft als ossenhaas. We presenteren het niet als vleesvervanger, maar als groenten op z’n best.”