Met antibiotica vrije geitenmelk inspelen op Amerikaanse marktkansen

Alle melk van OGC is biologisch gecertificeerd volgens de EU-biowetgeving. Daarnaast voldoet een deel van de melk aan de aanvullende normen van Bioland en Demeter, beide belangrijke certificeringen voor de Duitse markt. Met de introductie van NOP-melk breidt OGC haar aanbod verder uit om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige biologische zuivelproducten wereldwijd.
NOP-melk wordt geproduceerd door volledig antibioticavrije geitenhouderijen. Dit betekent dat geiten vanaf de geboorte zonder het gebruik van antibiotica worden opgefokt. Mocht een dier toch medische zorg nodig hebben, kan het uiteraard worden behandeld, maar de melk van dit dier komt niet meer in aanmerking voor de NOP-melkstroom.
Een aantal geitenhouders binnen OGC heeft inmiddels de omschakeltermijn van 12 maanden succesvol afgerond. Skal Biocontrole houdt toezicht op de naleving van de NOP-normen, zodat de melk gegarandeerd voldoet aan de Amerikaanse regelgeving.
Kansen op de Amerikaanse markt
De Verenigde Staten kennen een sterke groei in de consumptie van biologische voeding en geitenzuivel. De vraag naar NOP-gecertificeerde producten, zoals kaas, drinkmelk en melkpoeder voor babyvoeding, biedt grote kansen voor zuivelondernemingen die zich willen onderscheiden met hoogwaardige biologische producten. OGC voorziet met deze melkstroom niet alleen in een nichemarkt, maar versterkt ook haar positie als internationale leverancier van premium biologische geitenzuivel.
Over Organic Goatmilk Coöperatie
Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) verenigt de meeste biologische geitenhouders in Nederland, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Vlaanderen in België. De coöperatie omvat zowel kleinere als grotere bedrijven, met gemiddeld ongeveer 750 geiten per bedrijf. Wat OGC onderscheidt, is de focus op diervriendelijke en duurzame bedrijfsvoering. Dit omvat onder andere: beweiding van de geiten, ruimere stalruimte, 100 procent biologisch voer waarvan minimaal 60 procent ruwvoer en biologische opfok van bokjes. OGC verhandelt de rauwe melk van haar leden aan ruim twintig klanten in minstens zeven landen. De melk wordt verwerkt tot zachte en halfharde kaas, evenals melkpoeder voornamelijk voor babyvoeding.