Fotoserie: Eiwittransitie nog niet doorgedrongen tot het streekplein
‘Kalfvolle’ melk van koeien die drie maanden samen met hun kalf blijven. ‘Mijn melk’ waar Boer Guus zijn product persoonlijk maakt zodat het niet meer in de annonieme plas beland. Ook veel (geiten) kaas en zelfs waddenoesters waren te proeven op het streekplein. Prachtige lokale producten die de ondernemers zelf afzetten. Soms direct, soms via de groothandel.
Er was nog geen ‘eitwittransitie’ zichtbaar op het streekplein. Anders dan bij een aantal grote groothandels of kaashandelaren waar plantaardige producten onder de aandacht werden gebracht. Weten Nederlandse biologische eiwittelers het streekplein nog niet te vinden? Is de lokale markt hier nog niet klaar voor? Of is het aanbieden van plantaardige, eiwithoudende eindproducten meer iets voor grotere partijen in de keten? Wellicht kunnen we volgend jaar de eerste biologische, lokale en plantaardige eindproducten op streekplein proeven?