LTO Noord en FAC investeren in duurzamer en vitaler Flevoland

Arnold Michielsen, provinciaal voorzitter LTO Noord Flevoland over de samen met FAC gepresenteerde Green Paper: ‘Er liggen voor boeren en tuinders veel kansen op het gebied van natuurinclusiviteit, circulariteit, klimaat, bodemkwaliteit en het watersysteem. In de Green Paper hebben wij concrete speerpunten opgesteld. Als we hiermee aan de slag kunnen gaan dan levert de land- en tuinbouw een belangrijke bijdrage aan een duurzamer en vitaler Flevoland.’
Aan de keukentafel
Peter Bentum, voorzitter Flevolands Agrarisch Collectief: ‘Wij zitten bij de boer aan de keukentafel en weten daardoor wat er speelt en waar draagvlak voor is. Op deze wijze ondersteunen wij de boer integraal bij het toekomstbestendig maken van zijn bedrijf.’
Natuurinclusief
FAC en LTO Noord willen met hun initiatief voor meer natuurinclusiviteit onder meer het beheer voor boerenlandvogels verder versterken. En daarnaast een sterke rol in gebiedsprocessen, onder andere in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG). Maar zij zien ook een leidende rol voor het FAC in de vormgeving en realisatie van dooradering van het landelijk gebied.
Zes speerpunten
In de Green Paper Flevoland zijn hiervoor zes concrete speerpunten geformuleerd en daarbij wat daarvoor nodig is van de provincie en het waterschap.
Klik hier voor de Green Paper Flevoland 2023.
Biodiversiteit en akkervogels
In 2019 hadden LTO Noord en FAC ook al gezamenlijk een Green Paper aangeboden aan de provincie, met als resultaat meer aandacht voor biodiversiteit en akkervogels.