Marktaandeel biologisch vlees in Duitsland afgelopen jaren gegroeid
De vraag naar biologisch vlees in Duitsland is de afgelopen jaren gegroeid. Tussen 2018 en 2021 is het marktaandeel verdubbelt en in de afgelopen tien jaar heeft het marktaandeel zich zelfs verdrievoudigt. Dat blijkt uit cijfers van het Federaal Informatiecentrum Landbouw (BZL).
Toch was in 2022 maar 3,9 procent van al het gekochte vlees in Duitsland biologisch. Dit aandeel biologisch vlees was voor het eerst sinds jaren een daling ten opzichte van het voorafgaande jaar, want in 2021 was het aandeel groter.
Daling
Deze daling van het aandeel biologisch vlees ten opzichte van niet-biologisch vlees was echter een daling die zich in 2022 bij bijna alle biologische producten voordeed. ‘Een belangrijke reden hiervoor zijn de sterk gestegen prijzen van alle levensmiddelen’, meldt Agrar Presseportal.
Tekst: Loes van Schriek
Beeld: Susan Rexwinkel