De Groene Weg start met biologisch rundvlees uit eigen regio
Het eerste bio-rundvlees van De Groene Weg (DGW) is afkomstig van Albert Hassink uit het Gelderse Veessen en wordt verkocht in de slagerijen van De Groene Weg in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Bas Derksen (DGW Nijmegen): „Wij zijn heel blij met de stappen die De Groene Weg heeft gemaakt. Nederlandse herkomst van ons biologische vlees wordt steeds belangrijker voor onze klanten en het was jammer dat we dit nog niet konden aanbieden. Nu bieden we niet alleen rundvlees van topkwaliteit aan, maar kunnen we ook het prachtige verhaal van rundveehouder Hassink koppelen aan dit product.”
Twee jaar onderzoek
De Groene Weg meldt in een toelichting dat zij de afgelopen twee jaar onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheid om de biologische kalveren in eigen land te laten opgroeien. Volgens de keten van biologische slagerijen ‘een duidelijke behoefte onder Nederlandse biologische melkveehouders’. Daan Tomesen (ketenmanager DGW): „Inmiddels hebben wij een aantal biologische rundveehouders gevonden met wie wij een samenwerking aangaan. Wij onderzoeken nu de mogelijkheid om samen met de aangesloten rundveehouders, onze eigen buitendienst en rundveehandelaren onze gezamenlijke kennis rondom biologisch rundvee te bundelen en verder uit te bouwen.”
Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: De Groene Weg